lørdag 10. november 2007

Å bli dratt baklengs etter håret inn i framtiden..

ISAF Council har nå avgjort hvilke typer båter de vil ha i OL i 2012. Tornadoen er ute, med mindre IOC presser ISAF til å gjøre om på sitt vedtak (og griser kan fly). IOC har gitt ISAF klar beskjed om at seiling som deltaker i OL må gjøre sine arrangement mer TV vennlige. Slik sett er det ironisk at en TV vennelig båt med publikumsappell, fart og spenning kjøres ut over sidelinja. Sansynligvis har seiling kommet et langt skritt nærere å bli droppet fra OL gjennom denne avgjørelsen i ISAF Council.

Her er oversikten over hvordan stemmene fordelte seg:

Som vi ser har alle representantene fra USA stemt imot flerskrogsseiling. Dette er veldig interessant så lenge US Sailing har gått ut og sagt at de ønsker og støtter to flerskrogsklasser, en for menn og en for kvinner. Her har det vært skumlerier..
RYA (Storbritannia) gikk på forhånd ut og sa at de ikke ville støtte en flerskrogsklasse, men så stemmer alikevel en av deres representanter alikevel på flerskrog. At Bulgaria ikke stemmer på en flerskrogsklasse kan jeg forstå, men Polen, Irland, New Zealand, Nederland, Brasil, Italia, Canada, Sør-afrika, Tyrkia og Hellas?? Dette er alle land med svært gode flerskrogsmiljøer og flerskrogsmuligheter.

Det aner meg at dette vil få konsekvenser på flere måter. Det snakkes allerede om å lage en selvstendig organisasjon for flerskrogsseiling utenfor ISAF og den etablerte strukturen.

Ingen kommentarer: