fredag 4. mai 2007

Onsdagsregatta vår 2

Denne gangen ble starten mer spennende enn vi ønsker. Vi prøvde å starte midt i 'klynga' som samler seg ved bøyen som ligger lengst sør i fjorden. Tanken var å komme oss lenger sør i fjorden hvor det var mer vind, men vi kunne like gjerne latt være. En båt kom skjærende opp med seil som luffet og ropte "vi har ikke styring", en annen kjørte gjennom feltet for babord halser, m.a.o. anarkiet hersket. Heldigvis smalt det ikke i glassfiber, men vi måtte ut med hånda en gang for å holde hissig polyester unna. Tross kaos og mye rart beholdt alle roen og ingen ropte "protest", men vi får håpe startene blir mer forutsigbare utover i sesongen.

Vinden blåste en sekundmeter eller to fra vest, så løp 1 rundt Moldeholmen ble valgt. Startprosedyre forløp som den skulle og alle kom seg etterhvert avgårde. Det var tydelig mer vind sør i fjorden men Uno gjorde det bra som enslig svale langs land. Utrolig hvor høyt den båten kan gå til tider!
Når de første båtene nådde Moldeholmen begynte vinden å stilne av, desverre.. Vi var forresten sikre på at Uno hadde bommet på et slag og at de måtte slå to ganger til før de kom seg over Moldeholmen, men slik ble det ikke. De fikk et solid løft ved holmen og greide å pine seg over. Uno kom dermed først rundt staken på Hyseskjær med oss tett i hælene. Deretter jagde vi hverandre rett inn i vindstilla som hadde etablert seg. Der ble feltet liggende og samle opp resterende av de som hadde seilt best ut fra starten. En halvtimes driving senere fylte nordavinden inn og vi som lå lengst øst fikk den først. Dette var klassisk termikk, og vi hadde god fart inn og krysset målstreken noen minutter før nestemann (Stig&Co) med Uno hakk i hæl.

Det er forsåvidt trivelig at vinden dør slik at feltet samles for å utveksle vitser og ha litt sosialt samkvem, men det hadde vært moro å seile i stabil og forutsigbar vind også. Man blir helt rå til å lese forholdene og se hvor det er litt vind når man kun seiler på Moldefjorden, og det er ikke å forakte når man drar utenlands. Ulempen er at man ikke får trent på alt det andre med gradvise skift, vindpåvirkning fra skyer osv. Kanskje man skulle tenke på å starte "Julsundet regattaforening" for den ivrige regattaseiler, slik at man kan få litt mer stabile forhold og sterkere vind? Området mellom Oterøya, Gossen og Tornes har oftere vind, sterkere vind og mer stabil vind enn Moldefjorden. Plass er det nok av og det er mindre nyttetrafikk. Eneste ulempen er at alt vest for Djupdalen er Terra Incognita (ukjent land) for en god "molling", så det kan bli en hard kamp.

Ingen kommentarer: