onsdag 4. april 2007

Uflaks, eller?


Det er tøft å være med i toppen. Følgende bilde er hentet fra Tornado EM/Prisesse Sophia Cup seilasene i Spania og viser starten på en av Tornado regattaene.

Startlinjen er markert med blått, mens den danske båten er sirklet inn med rødt. Som det framgår er danskene godt bak linjen i det starten går. Selv om de er bak linjen ble de til sin overraskelse scoret med en OCS (On Course Side), dvs tjuvstart. Med slike bevis som dette er det ikke noe problem å få sin OCS omgjort og sin rette plassering/poengsum. Men det betinger at man følger med på oppslagstavlen og leverer inn protest og krav på "redress" innen en time etter siste seilas. Desverre sjekket ikke danskene oppslagstavlen, og fikk dermed ikke levert sin protest. "OCS" gir like mange poeng som startende båter +1, noe som er ille å dra med seg videre i regattaen når man har ambisjoner. Når man deltar i serie seilaser med ambisjoner er moralen derfor klar: Sjekk oppslagstavlen, alltid! Så sparer man seg slike ergelser som dette.

De danske Tornado seilerene har forresten en glimrende blogg gående gjennom sine forbundssider: http://www.sejlsport.dk/sw14053.asp?dagbogsId=521

Et lignende opplegg for de norske landslagsseilerene hadde vært bra, istedenfor at de ligger spredt utover "hele internett".

Ingen kommentarer: