onsdag 25. april 2007

Onsdagsregatta 25.04.07


Endelig kom sesongens første onsdagsregatta. Vindgudene så ikke ut til å være på seilernes side, men det ble mye bedre enn fryktet. Team Smiley hadde ansvaret for starten, men sjøsatte og startet noen minutter etter starthornet.
Det blåste lett fra øst, og økte etterhvert på til en sekundmeter eller to, så det ble ihvertfall mulig å seile. Løp 1 ble valgt siden det var det eneste løpet med som ville gi både lenselegg og krysslegg. Dermed ble det ikke krysstart, men lensestart. Jeg tror vi skal være glade vi valgte løp 1, når vi så hvordan vindforholdene ble.
På lensen nedover til Moldeholmen tok Numero Uno og Kjell Gunnar Rød m/mannskap (husker ikke båtnavnet) ledelsen. Kjell Gunnar kom på innsiden av Uno ved runding Moldeholmen, tok vinden fra konkurrenten, og passerte. 1-0 til Kjell Gunnar. På kryssen slapp Uno fri, og kom først til mål med margin. Det spørs om ikke Kjell Gunnar hadde tjent mere på å dekke Uno relativt tett?
Lurie seilte som vanlig bra, helt til de fant et privat lite vindhull langs land på kryssen (vi berørte det samme hullet, men kom oss ut i tide). På lensen valgte NoWater å gå ganske ensom langt syd, noe de fikk betale for ettersom de tapte mye på dette veivalget.
Heder går til den ensomme nykomlingen (fra Bolsøya eller Skåla?) som gjennomførte løpet tross lite erfaring (håper jeg ikke går i baret her) og kom i mål kl. 21:01:12.
Bildet er av NoWater, tatt på vei mot mållinjen. Kanskje litt dypt storseil under de rådende vindforhold?

1 kommentar:

Anonym sa...

Ja vi lengtet etter litt sydliger farvann denne dagen. flott bilde forresten. Savner en liten link fra denne siden til www.nowater8161.blogspot.com , har nettopp lagt deg til på MS sin side.