torsdag 27. september 2007

Tornadoen ute i hard vær, hos ISAF

I mars dette året kom US Sailing, den amerikanske varianten av Norges Seilforbund, med et forslag til OL klasser som ikke ga rom for Tornadoen eller en flerskrogsklasse i OL 2012. Dette førte til opprør i USAs høylydte flerskrogsmiljø, som henvendte seg rett til USAs IOC representanter. Dette medførte at US Sailing trakk sitt opprinnelige forslag og kom med et nytt forslag som inkluderte to flerskrogsklasser. En klasse for menn og en klasse for kvinner.

Nå er RYA, storbritannias seilforbund, ute med et tilsvarende forslag som US Sailing kom med. Selvsagt til høylydte protester og anklager om kortsiktighet og feilrepresentasjon, akkurat som i USA. Problemet er et RYA har gått ut med en lav profil på dette, og har levert inn forslaget så sent i prosessen at tiden for å mobilisere og gjøre noe med dette er svært kort. Man spør seg om motivasjonen til RYA for å gjøre dette, og svaret er stort sett kortsiktige finansieringsmål. RYA får nemlig tilskudd fra et lotterifond for hver medaljekandidat. Ingen medaler betyr intet tilskudd.. Så dermed ønsker de ikke å ha med tornadoen i 2012, selv om de har ikke mindre enn tre lag blandt de 20 beste på ISAFs ranking.

Her er link til hva som ble skrevet i Mars om US Sailings forslag: http://multimani.blogspot.com/2007_03_01_archive.html

Hva blir det neste? At Tyskland og Frankrike også vil ha bort flerskrog? Hvorfor fjerne en av OLs mest fargerike og spektakulære seilklasser, som også er en klasse i sterk vekst?

Et opprop er satt igang for å få RYA til å forstå hva slags støtte flerskrogsseiling i OL har. Løp og signer på: http://www.ipetitions.com/petition/CatamaranSubmission/index.html

Ingen kommentarer: