lørdag 17. februar 2007

Flerskrogsforum Trøndelag

Nå skjer det endelig ting på flerskrogscenen i midt-norge også. I Trondhjem er det tatt initativ til å etablere en undergruppe av Norsk Flerskrog Seilklubb. Svært lite er håndfast enda, men det er opprettet et interimstyre og besluttet at flere medlemsmøter med tema innen fleskrogsseiling/bygging skal avholdes i løpet av våren.

Personlig håper jeg noen av mine forslag blir videreført.

1: Opprettelse av e-post liste med web-grensesnitt for diskusjon/annonsering ang. flerskrogsseiling/bygging

2: Få etablert en F-18 klasse i Norge.

Det første er allerede under vurdering/arbeide, men det andre forslaget sitter litt lengre inne ettersom det kreves investeringer/sponsorer. Tiden er etter min mening overmoden for at F-18 klassen kommer til Norge, og Trondhjem er en ideell plass for å lansere den. Det er en studentby med mange ungdommer. Det er gode seilforhold rett utenfor sentrum (synlighet). Logistikken til/fra store deler av landet er enkel. Det er overkommelig for svenskene (spesielt Stockholm) å ta turen over. Og ikke minst, byen ligger godt til rette for å etablere en skikkelig distanseseilas som f.eks. Archipelago raid (http://www.archipelagoraid.com/) med skikkelig vind. Kjør non-stop F-18 løp fra Trondhjem til Ålesund, med gode sjangser for å ha vinden i ryggen hele veien. Ruten kan også gjøres lengre ved å ta en sving nordover etter å ha kommet ut Trondhjemsfjorden.
Hovedargumentene for F-18 er pris, tilgjengelighet på brukte båter/utstyr, internasjonal konkurranse/miljø, forholdsvis bredt område for mannskapsvekt, farten, holdbarheten på båtene og seilopplevelsen.

Ingen kommentarer: