fredag 23. februar 2007

En god ide?

Det er til årets seilting innmeldt følgende forslag:

"Engelsviken Seilforening: ToppSeil Rekrutt/junior nedlegges og innsparte midler overføres aktuelle klasseklubbers eliteseil-miljøer. Hvis dette forslaget faller vil seilforeningen be Seiltinget stemme over følgende forslag: Ved opptak til ToppSeil Rekrutt/Junior og andre uttak av barn/ungdom skal brukes regler som er objektive, allment aksepterte, virker motiverende på våre idrettsutøvere og er med på å fremme seilingen som idrett.
Styrets innstilling: Forslaget avvises."

En god ide, eller? Jeg må si at det umiddelbart høres ut som om del to av forslaget er godt. Objektivitet istedenfor synsing. Fra Toppseils websider listes følgende kriterier for å bli med:

"Hvem er kandidater til Toppseil?
Du skal være en talentfull seiler med målsetning om å bli blant de beste i verden innen seiling, med OL-deltagelse som hovedmål. Du må være villig til å legge ned den treningen som skal til for å bli en toppidrettsutøver, og ta ansvar for din utvikling innen alle de ferdigheter som kreves for å nå dine målsetninger.
I tillegg kreves det at du seiler en av NSFs prioriterte ungdomsklasser (E-jolle og 29er) eller en OL-klasse.
"

Hmm.. Denne diskusjonen skal det bli interessant å følge med på. En en rask gjennomgang av Toppseils nettside viser at 17 av 20 deltakere kommer fra det sentrale østland. De store jollemiljøene befinner seg helt klart i dette området, men alikevel skurrer dette litt i mine ører.
for å svare på mitt eget spørsmål: Er det en god ide å legge ned toppseil. Tja.. Innføre objektive og konkrete kvalifikasjonskrav, absolutt en god ide.

Ingen kommentarer: