søndag 7. januar 2007

Er seiling dyrt?


Nei, seiling i seg selv er ikke dyrt.

Men så skal man ha utstyr til bruk under seiling, og da blir det fort dyrt. Forferdelig dyrt! Vi tittet forleden dag etter et par nye små blokker til båten vår. De billigste vi fant hos en leverandør var NOK98,- for en 'plastic-fantastic' blokk uten kulelager (avbildet). NOK67,- for en enda enklere utgave fant vi hos en annen og større leverandør. Skal vi regne sammen alle blokkene vi har i drift på Tornadoen pr i dag, kommer vi fort opp i flere tusen kroner.
Hvis man titter etter blokker med kulelager, som gir mindre friksjon under belastning, blir det enda verre. Billigste og minste blokk, NOK108,-. Skal man ha dobbeltblokker med hundsvott, eller enda verre, trippelblokker, ryker husholdningsbudsjettet raskt med påfølgende problemer hjemme hos madammen.
Så langt om blokker, men det er like ille for tauverk og andre forbruksartikler ombord (ja, blokker og tauverk er forbruk. Det samme er seil.).
Anskaffer du båt for å seile, så regn med adskillige tusenlapper i vedlikehold og oppgraderinger. Vil du seile billig, finn noen som trenger mannskap og som ikke forlanger at mannskapet betaler for seilingen. Alternativt, bli så god å seile at du blir betalt for å seile.
For å komme tilbake til tema. Utstyrsprisene i dag er direkte ufine. Her må det være rom for lavere priser.

Ingen kommentarer: