søndag 29. juli 2007

SM Tornado 2007

Kort oppsummert: 1,1,1,DNF,DNF,DNC = andreplass og sølvmedalje.

Den noe lengre historien:
Dag 1: Flotte forhold med vind fra sydvest. Krappe bølger, men de var ikke større enn at de gikk greit. Dobbelttrapes hele dagen og vi lyktes med alt. Strategi, taktikk og båtfart. 3x1 som resultat med opp til en halv banelengdes margin til nestemann over målstreken.

Dag2: Mer vind og mye større bølger. Første gang vi har seilt dobbeltrapes med full "depower" og 50cm ut på løygangen på storseilet. Bølgehøyden varierte på banen, men rundt toppmerket var det noen skikkelige "hus" som kom brytende til tider. Vi falt ned foran en av disse med påfølgende bråstopp i bølgedalen og velt forlengs. Resultatet ble ødelagt snuffer, ødelagt forstag (to av åtte dyform wire kordeller røk), ødelagt kompresjonsstag mellom baugspyd og forstag, ødelagt rorbeslag og mange blåmerker.
Mens vi var inne for å bytte forstag (takk til Pål for byttehandelen!) og reparere ble seilasene utsatt pga. forholdene. Desverre ble vi ikke helt ferdige før vi ble kalt ut igjen, så vi kom 5-8 minutter for sent til starten. Da hadde det blåst opp igjen, og selv om starten ifølge seilingsbestemmelsene skulle være åpen i 15 minutter var startlinja fjernet og AP heist (ny utsettelse). Vi startet likevel ved komitbåten og tok godt innpå den enslige andre tornadoen, som hadde rukket starten, før runding av toppmerket. Ved toppmerket lå vi og ventet på en passende bølge før vi rundet, men innså etterhvert at det bare var tull å være der ute med så mye bølger og vind. Vi vendte nesen medvinds (og lyktes denne gangen uten velt) og dro inn igjen etter en stopp i målområdet og signalisering til redningsbåt om at vi dro inn.

Dag 3 var mer av det samme, og denne gangen dro vi ikke en gang ut. Alle båtene utenom en (han som ledet etter våre to DNF dagen før) holdt seg på land. Vi kunne tatt hjem førsteplassen hvis vi hadde dratt ut og fått tre seilaser siden det skilte tre poeng mellom oss. Vi synes imidlertid ikke at det var verdt å sette båt og penger på spill bare for å kanskje dra hjem med en førsteplass istedenfor en andreplass.

Oppsummert hadde vi et SM under pari, med bare en dags reell konkurranse. Resultatet var greit nok, men ikke det vi siktet mot. Vi kunne også ønsket at arrangøren hadde vært villige til å flytte banen til nordsiden av Marstrand istedenfor, hvor det ikke var så mye bølger. Treningen vi har gjort viser gode resultater, det så vi tydelig på dag 1. Nå skal det bare finsliping til, så er vi der vi har ambisjoner om å være.

Ingen kommentarer: