onsdag 19. mars 2008

Americas cup, i Flerskrog..

Så ble det flerskrog alikevel i neste Americas Cup, til tross for bange anelser og mye spekulasjon. Hurra! Dette blir det morsomt å følge med på.
Flerskrogsentusiaster over hele verden tror og håper at dette skal bli et vendepunkt og starten på en flerskrogsæra. Her er det på tide med litt kaldt vann over hodet på de meste opphetede. Mye av det samme ble sagt i 1988 når USA seilte med sin 18 meter lange katamaran mot New Zealands 27 meter lange "super skiff". Selv om katamaranen seilte i mål 19 og 27 minutter før New Zealand førte ikke dette til noen endring i flerskrogsbåters popularitet. "The biggest mismatch since the tortoise and the hare" kalte enskrogsmiljøet regattaen, ristet på hodet og fortsatte kollektivt sin jakt på de 0.000002knop som betyr seier i kjølbåter.




Jeg tror mye av det samme vil skje denne gangen. Vi vil få repetert de samme argumentene om at flerskrogsbåter ikke er taktiske, at de er usikre og at de går i stykker og ingenting annet skjer. Derfor flerskrogsvenner, nyt neste Americas Cup og sørg for å ta opp sendingene. Det kan bli lenge til neste gang.

Ingen kommentarer: