fredag 3. august 2007

Er de medlem????

Følgende er sakset fra diskusjonsforumet på http://www.seilas.no, og er en ganske god observasjon på hvordan mange ser på seiling som sport/idrett. Slik burde det ikke være, og slik er det heller ikke stort sett. Men hva gjør man for å endre på dette bildet?


ER DE MEDLEM?????
Historien har en tendens til å gjenta seg, og det fikk vi oppleve i dag; etter å ha fortøyd i NHK bøya i Hankøsundet ( ja, vi er medlem) hadde vi en hyggelig prat med en bekjent tysker på bryggen. Vi tilbød ham å låne ham vår havnebok, da han skulle på tur med sin kone i dagene før VM i IMS starter (som vi også skal seile) og lovet å levere ham boken før vi skulle dra om morgenen.
Imidlertid lå han fortøyd på Hankø Yachtklubbs brygge; langsomt glir vi mot den eksklusive bryggen, uten fendere, uten tau, men med en matros med bok i hånd i baugen. Vår truende atferd blir besvart umiddelbart - i forbausende fart ankommer en opphisset, middelaldrende herre, som stiv i blikket stotrer frem: ER DE MEDLEM!!?? Vi blir ganske perplekse for akkurat denne kommentaren fikk min kone for 30 år siden - en gang hun heller ikke aktet å legge til på HYC`s brygge. Hadde nevnte herre vært litt mindre opptatt av å se etter eventuelle kjennetegn på Medlemsskap, kan det hende han hadde registrert at vi ikke var i ferd med å trenge inn på hans territorie, men kun skulle hjelpe våre utenlandske gjester med en havnebok. Det er fristende å spørre om tiden har stått stille i Hankø Yachtklubb...? Hvis det er slik alle gjester blir mottatt på Hankø hvis de uheldigvis peker baugen mot nevnte brygge, kan man lure på hvordan man egentlig ønsker at Norges Seilmekka skal fremstå. Hvem vil vel assosieres med slike holdninger og en slik fremferd?
Vi skal igjen ned til Hankø til uken for å seile VM, dette blir helt sikkert ett arrangement som kommer til å bli kjempebra, men for oss vil det bli med en noe bismak



Med Vennlig Hilsen

Erik Kristiasen
Team Xtreme
www.teamxtreme.no

Ingen kommentarer: