mandag 19. mars 2007

US Sailing vil ha ut Tornadoen fra OL

Da har US Sailing gjort vedtak, og deres forslag til OL klasser har ikke rom for noen Tornado klasse i OL 2012 i London/Weymouth. De andre landene skal også si sitt, men US Sailing er den første som kommer ut av skapet med sitt forslag til OL klasser. Betyr det slutten for Tornado som OL klasse? Hvem vet, USA er bare ett land, og Tyskland, England, Frankrike, Australia m.fl. har sterke interesser innenfor flerskrog og Tornado så det koker ned til at det blir en spennende debatt og avstemning for oss som vil se spektakulære båter i OL.

Ettersom det er penger som styrer OL/IOC og ikke sportslige interesser, kan det hende vi går mot et OL uten seiling evt. med Laser for menn og Laser Radial for kvinner. Kanskje ikke så dumt for små land uten tradisjon for seiling hvis det skjer, da vet man ihvertfall hvor man skal satse pengene. Men for oss som er litt mer engasjerte mister seiling i OL da mye av interessen og kan like godt droppes helt slik at det blir rom for synkron trampoline og blindegolf (uten dermed å si at det er noe galt med disse sportene, men seiling er en tanke mer utbredt).

Hvorfor foreslår US Sailing den inndelingen av klasser som de gjør? For å maksimere egne sjangser til medaljer. Tradisjonelt sett gjør USA det bra i nye båtklasser, spesielt for kvinner. Så selv om de ikke har noen aktivitet innenfor de klassene US Sailing foreslår, satser de på at de greier å få fram gode nok seilere til å ta medalje raskt før båtene er profesjonaliserte av seilere som bruker all sin tid på båtene. Dette er en smule ironisk ettersom USA har tatt relativt mange medaljer i Tornado klassen, og har god dybde på sine flerskrogsseilere.

3 kommentarer:

Anonym sa...

"Hvorfor foreslår US Sailing den inndelingen av klasser som de gjør? For å maksimere egne sjangser til medaljer".

Jaha??? For da er det naturlig å fortsette med:

"Dette er en smule ironisk ettersom USA har tatt relativt mange medaljer i Tornado klassen, og har god dybde på sine flerskrogsseilere".

Hvis du har info om at USA ønsker å maksimere egne sjanser til å få medalje, foreslår jeg at du setter opp en referanse til hvor jeg kan finne et slikt utsagn. Dette er og blir en konspirasjonsteori inntil du setter på en referanse eller to.

Rolf Nilsen sa...

Min kilde er Bob Merrick som var tilstede på møtet og som representerer flerskrogsseilerene innen US Sailing.

Sitat fra Bob: "During debate the Board expressed very clearly and in no uncertain terms that they were voting for the disciplines in which they thought the US had the best medal chances in 2012. The Board expressed that US Sailing does and will continue to support both Multihull sailing and Board sailing but that this submission to ISAF would not change."

Ref: http://www.catsailor.com/forums/showthreaded.php?Cat=0&Number=101624&page=0&vc=1


Det offisielle møtereferatet er ikke lagt ut enda, men jeg velger å tro Bob, spesielt siden John Williams som også er involvert ikke har motsagt Bob.

Det er ikke noe galt i det US Sailing gjør, det er jobben til styret å jobbe for flest mulig medaljer. Jeg regner med at alle land gjør det samme så de er ikke verre enn andre, men jeg engasjerer meg i saken fordi det vil være et tap for OL seilingen å stenge ute tornadoen. Det er ikke helt i tråd med seleksjonskriteriene til OL klassene heller, men de olympiske idealene er forlatt forlengst så ingenting er umulig.
Jeg er ikke ute på noen konspirasjonsteori som du ser, men slår et slag for OL seilingen.


Hvem er du?

Rolf Nilsen sa...

URL'en til referansen ble kuttet, her er en kortere versjon: http://tinyurl.com/2wywgh