mandag 15. oktober 2007

Å "spille" regattaseiling


Amerikanerene er nå ferdige med sine utvelgelsesseilaser i Tornado klassen. Til slutt var det bare ett (1) poeng som skilte mellom neste best og de som får dra til Kina. Vinnerene, Lovell og Ogletree, får med seg sitt fjerde OL, og en sjangse til å forbedre sølvmedaljen fra Athen.
For meg er det en tydelig forskjell mellom det nivået disse gutta driver seiling og det vi gjør. For oss er det ikke mye bortsett fra prestisje som står på spill hvis det står mellom første og andreplass. For disse gutta står det om sponsormidler, oppfyllelse av en drøm for familer og de selv, rettferdiggjørelse av tid borte fra familie og jobb osv. osv. Derfor er det ikke så rart om det av og til går litt hett for seg. Ihvertfall, når det gjenstår fire seilaser leverer båten på andreplass (Lovell og Ogletree) inn protest mot nr 1 og 3 (Daniels og Chu) for å bedrive "lagseiling" mot de. Daniels og Chu har trent sammen båt mot båt i flere år nå, og Lovell&Ogletree mente altså at de samarbeidet om å seile de ned. Jeg skal ikke si noe hverken den ene eller andre veien, men jeg konstaterer at på det nivået der spilles "spillet" helt annerledes.

Bildet viser Lovell&Ogletree på kryss mot toppmerket. Den biten av storseilet vi ser er dyp, men disse gutta vet hva de driver med så det er vel OK og skyldes at vinkelen er litt uvant.

Ingen kommentarer: